Agoria Solar Team - Nieuwsbrief
Agoria Solar Team
+32 16 32 97 91
www.solarteam.be
Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven
 

☀️ Nieuwsbrief ☀️

Hallo!

Sinds de laatste nieuwsbrief is er veel gebeurd: natuurlijk zijn enerzijds de voorbereidingen voor de aankomende wedstrijd in Zuid-Afrika verder gevorderd, maar anderzijds zijn we er ook in geslaagd om een nieuw wereldrecord op onze naam te zetten 🏁☀️
Om de wereldrecordpoging zo goed mogelijk voor te bereiden werden de weerdata al enkele weken in de gaten gehouden. De zonnewagen werd vóór de recordpoging nog een laatste keer getest op het circuit van Spa-Francorchamps.
 
Na deze laatste testdag was het zover: de wereldrecordpoging ging op 12 juni om 7.31 uur van start. 12 uur later en 1051 kilometer verder kunnen we ons trots wereldrecordhouder noemen. De BluePoint Atlas heeft, op een platte band na, geen technische problemen gekend, wat ons vertrouwen geeft dat de zonnewagen goed zal presteren tijdens de Sasol Solar Challenge in september. 
Verder zijn ook de logistieke voorbereidingen ver gevorderd: het materiaal is ingepakt in een container en onderweg naar Zuid-Afrika
Daarnaast bereidt ieder teamlid zich voor op de functie die hij of zij zal vervullen tijdens de wedstrijd. Er werd een 'racesimulatie' georganiseerd om de samenwerking en communicatie te oefenen. Tijdens deze racesimulatie werden ook alle procedures ingeoefend zodat deze tijdens de wedstrijd helemaal op punt staan. 
Tijdens de laatste voorbereidingsweken in België zal de BluePoint Atlas strategisch getest worden. Dit houdt in dat het verbruik van de zonnewagen in verschillende omstandigheden zal gemeten worden om tijdens de wedstrijd de meest optimale snelheid te kunnen bepalen. 
Zonnige groetjes ☀️
Het Agoria Solar Team
Twitter
Facebook
Instagram
LinkedIn
Flickr
© Solarteam_be · Andreas Vesaliusstraat 13 · Leuven 3000 · Belgium