nieuwsbrief: november | december 2022

Baanbrekers 2022

Logistiek Vlaanderen bracht opnieuw massaal zijn stem uit voor de genomineerde baanbrekende multimodale projecten. De winnaars: Naval Inland Navigation als Baanbreker Binnenvaart, ECS als Baanbreker Spoor en tot slot werd Nick Celis bekroond tot Multimodale Ambassadeur 2022.

Ontdek hier de sfeerbeelden en de aftermovie.

Brouwerij Martens maakt modal shift voor export

Brouwerij Martens test exportzendingen via de Haven van Genk uit volgens het ICY (Inland Container Yard) concept. De eerste testresultaten zijn veelbelovend: 153.000 minder gereden kilometers en 62 ton minder CO₂.

Lees het volledige verhaal op onze website

 


Binnenvaarttransporten van Wolf Oil lopen gesmeerd

Het gebruik van de binnenvaart voor het vervoeren van containers via de inland terminal in Willebroek naar de haven van Antwerpen is een groot succes voor smeermiddelenbedrijf Wolf Oil Corporation. Dat blijkt uit de testen die het bedrijf uitvoerde volgend op de analyse van Multimodaal.Vlaanderen.

Het resultaat: een kostenbesparing en 33% minder CO₂-uitstoot.
 


Was u erbij: West-Vlaanderen: maximaal synchromodaal

Samen met POM West-Vlaanderen blikt Multimodaal.Vlaanderen terug op een geslaagd event: "West-Vlaanderen: maximaal synchromodaal" op 4 oktober. Verschillende realisaties en toekomstambities voor een duurzame en efficiënte logistiek van, naar en in West-Vlaanderen passeerden de revue. Met zicht op de Brugse binnenstad vormde het concertgebouw de ideale setting voor boeiende toelichtingen en gezellig napraten.