Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.174 februari 2021

West Flanders, gateway to Europe

 


Op 16 februari lanceerden we de website gatewaytoeurope.be waar we alle noodzakelijke informatie om te exporteren bundelen op één plaats. Wilt u exporteren naar het Verenigd Koninkrijk? Dan vindt u hier alle nodige procedures en formaliteiten terug. Heeft u andere internationale ambities? Werp dan zeker een blik op het aanbod van webinars en toekomstige events.

LEES MEER

break
 
 

GEZOCHT: Exploitant

We investeren dit jaar in een ‘Training Lab Blue Energy’. Een state-of-the-artopleidingscentrum met focus op big data en digitale toepassingen. Het Training Lab wordt geïnstalleerd in Bluebridge, het incubatie- en innovatiecentrum voor de blauwe economie gelegen op Ostend Science Park. Voor de exploitatie van het Training Lab willen we beroep te doen op een partnerschap van hogeronderwijsinstellingen. Wilt u het Training Lab de komende jaren inzetten in uw eigen opleidingen? En het daarnaast ook stevig in de markt zetten?

 

LEES MEER

 

Slotevent Inn2Power

18/3/2021
Het project Inn2POWER loopt na vier jaar op z’n einde. Met hands-on online en offline tools om slim te netwerken en de juiste testfaciliteit te vinden, een internationale MBA, verschillende transnationale samenwerkingen en intelligentere havengebieden behaalde het project enkele mooie resultaten. Tijd om deze successen samen te vieren tijdens de Belgian Offshore Days 2021. Kom online op 18 maart meer te weten over de realisaties en ontdek wat de toekomst voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van offshore windinnovaties.

 

SCHRIJF IN

 

Tewerkstelling kansengroepen

Uit onze nieuwe studie blijkt dat de tewerkstelling van mensen uit kansengroepen in onze provincie steeg tijdens de periode 2014-2019 met 14,1%. Zo stelden West-Vlaamse bedrijven en organisaties in 2019 in totaal 63.552 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Dit dankzij verschillende tewerkstellings- en activeringsmaatregelen. Door deze opmerkelijke toename doet West-Vlaanderen het gemiddeld beter dan het Vlaams niveau.


LEES MEER

 
 

Da Mag!

In tien jaar tijd daalde het aantal ambachtelijke bakkerijen in West-Vlaanderen met bijna twintig procent. Tegenover die daling staat een groei aan creativiteit en innovatiekracht bij de bakkers. Om hen te ondersteunen lanceren we samen met Syntra West een vernieuwend gamma bakkerij- en bakproducten onder de naam Da Mag! Daarbij hoort een opleiding bij die inspeelt op de vraag van de klant naar artisanale kwaliteitsproducten met extra aandacht voor gezondheid en welzijn.

 

LEES MEER

 

Lunchen met de CEO

Ondernemen is als een rollercoaster. Benieuwd naar het spannende ondernemersavontuur van Julie Lietaer van ESG en Ariadne Innovation en Stéphane Ronse van Foodbag? Neem deel aan één van de twee sessies ‘Lunchen met de CEO’ op 18 maart of 22 april. Zit aan de virtuele tafel met deze inspirerende CEO’s en krijg waardevolle ondernemerstips.


SCHRIJF IN

 

Circulair bouwen

30/3/2021
Acasus organiseert op 30 maart een inspiratiesessie over circulair bouwen. Als ingenieur-architect bij VIBE en expert in circulair bouwen maakt Stijn Brancart u tijdens deze sessie wegwijs in dit thema. Bart Vandenbroucke, directeur Ondersteuning bij stad Roeselare, zoomt in op het nieuwe “stadHUIS” in Roeselare. Dit gebouw moet “het meest duurzame gebouw in Vlaanderen” worden, met ook aandacht voor circulair bouwen.


SCHRIJF IN

 

 

 

 

Optimaliseer uw afval

1/3/2021
Wilt u de afvalverwerking binnen uw bedrijf optimaliseren? Tijdens de webinar 'Vlarema, afvalsortering en afvalregistratie in de praktijk' op 1 maart gidst Tom Creten, beleidsmedewerker bedrijfsafval bij OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij), u doorheen het afvallandschap.

 

SCHRIJF IN

 

Internationale tewerkstelling

12/3/2021
Door het Brexithandelsakkoord gelden vanaf nu bij de import vanuit, export naar en het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (bijkomende) administratieve formaliteiten. Tijdens deze webinar op 12 maart zoomen we in op de spelregels van internationale tewerkstelling na de Brexit.


SCHRIJF IN

 

Tech start-ups in Brugge

In november vorig jaar opende Brugge.Inc de deuren. Samen met onze partners hebben we met dit initiatief de ambitie om Brugge nog beter op de kaart te zetten als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie. In februari namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos als eerste (tech) start-ups hun intrek in de INC.ubator van Brugge.Inc.


LEES MEER