Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.173 januari 2021

Exponential Path: 'Digitale transformatie,
meer mens dan technologie'

 

Start traject: 10/2/2021
Een digitale transformatie helpt organisaties om slimmer, sneller en efficiënter te werken. Maar zo’n transitie omvat meer dan het digitaliseren van diensten, producten of processen. Het draait om een verandering van werken, waarbij mensen centraal staan. Na het volgen van het online traject ‘Digitale transformatie, meer mens dan technologie’ i.s.m. Vlerick Business School, bent u in staat om een digitale revolutie succesvol door te voeren in uw organisatie.

LEES MEER

break
 
 

Brainstorm mee

23/2/2021
U wilt uw productie moderniseren, maar het ontbreekt u aan tijd en middelen om zelf op onderzoek te gaan? U zoekt advies om uw bedrijf te versterken met de nieuwste technologieën op vlak van operatorondersteuning, machineoptimalisatie en productiedigitalisering? Neem deel aan de online brainstorm op 23 februari en bepaal mee welke cases door onze experten worden uitgewerkt in 2021! Ga samen met experten en andere bedrijven aan de slag om gemeenschappelijke uitdagingen naar boeiende cocreatietrajecten te vertalen.

 

SCHRIJF IN

 

Mobilinnovation

18/3/2021
Op donderdag 18 maart organiseren we samen met onze partners voor de vierde maal Mobilinnovation, dit jaar in een digitaal jasje gegoten. We focussen op het thema ‘waterstof en brandstofcellen’ met keynotes rond de Europese strategie, het overzicht van de technologische ontwikkelingen en de distributie. Ontdek de impact van waterstof en brandstofcellen op de voertuigensector en leer uit de ervaring van enkele pilootprojecten.

 

SCHRIJF IN

 

Samenwerking leidt tot zorginnovaties

3/3/2021
Samenwerking tussen zorgorganisaties en bedrijven is noodzakelijk om zorginnovaties op de markt te brengen. Een goeie samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen is belangrijk. In de webinar ‘samenwerkingsovereenkomsten & IP tussen bedrijven en zorgorganisaties’ maken we u wegwijs in deze complexe materie. We geven u ook heel wat juridische tips & tricks en enkele praktijkvoorbeelden.


SCHRIJF IN

 
 

Inspiratiesessie ‘water en bedrijventerreinen’

23/2/2021
Ontdek waarom de beschikbaarheid van water een probleem is in Vlaanderen en welke oplossingen mogelijk zijn op industrieterreinen. Diverse aspecten van de waterketen en het waterbeleid komen aan bod tijdens een online inspiratiesessie op 23 februari. Deskundigen inspireren u met wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden en strategische beleidsplannen.

 

SCHRIJF IN

 

Ga aan de slag na de Brexit

Het langverwachte Brexithandelsakkoord is een feit. Om u te helpen met deze nieuwe situatie organiseren we samen met Voka West-Vlaanderen, Flanders Investment and Trade en UNIZO West-Vlaanderen een reeks thematische webinars. Wat zijn de customs essentials en belangrijkste douanepijlers, welke wijzigingen zijn er voor de logistieke sector? Of wat betekent de Brexit voor de internationale tewerkstelling?


SCHRIJF IN

 

Testlocatie dronetechnologieën

3/2/2021
Op zoek naar een geschikte locatie om uw offshore dronetechnologieën te testen? Noteer dan 3 februari in uw agenda! Tijdens de 4e Inn2POWER-webinar nemen we u mee doorheen het Noordzeegebied en laten we u 3 unieke testlocaties ontdekken. We houden halt bij OWI-Labs klimaatkamer in België, DroneHub GAE in Nederland en UAS Denmarks Airspace in Denemarken.


SCHRIJF IN

 

 

 

 

Beter bereikbare jobs

Met de nieuwe website naarjobsinwestvlaanderen.be helpen we samen met VDAB werkzoekenden in hun zoektocht naar een geschikte job. Deze multimodale jobbereikbaarheidskaart wijst werkzoekenden de weg naar meer bereikbare jobs in hun buurt. Op de website zetten we de vacatures letterlijk op de kaart, tonen we de mogelijke vervoersopties en het mobiliteitsaanbod van de werkgevers.

 

LEES MEER

 

Uitbater gezocht

We zoeken een nieuwe uitbater voor het Trefpunt in het bruisende Huis van de Voeding. Stap zonder investering in uw eigen horecazaak met professioneel uitgeruste keuken en modern gemeubelde zaal met plaats voor 80 couverts. Interesse? Ontdek de voorwaarden op de website.


LEES MEER

 

Ook multimodaal advies in 2021

We blijven ook in 2021 volop de kaart van de modal shift trekken. De voorbije maanden onderzochten we bij 51 bedrijven de mogelijkheden om goederenstromen naar water of spoor te shiften. De eerste realisaties zijn samen al goed voor 215.000 km minder op de Vlaamse wegen. Wilt u ook de multimodale alternatieven voor uw bedrijf gratis in kaart laten brengen?


LEES MEER

 

 

 

 

Conjunctuurnota januari 2021

Uit de nieuwe conjunctuurnota blijkt dat in het laatste kwartaal van 2020 het aantal werklozen in West-Vlaanderen (+7,2%) op jaarbasis minder sterk steeg dan in het 2e en vooral 3e kwartaal van 2020 (+19,3%). Het aantal ontvangen vacatures daalde in West-Vlaanderen in het 4e kwartaal (-7,3% op jaarbasis) minder sterk dan in het 3e en 2e kwartaal van 2020 (-30,4%). De tweede coronagolf (4e kwartaal) lijkt de West-Vlaamse arbeidsmarkt dus minder hard te treffen dan de eerste golf (2e kwartaal 2020).

 

LEES MEER

 

Ondernemerscentrum Brugge vernieuwd

Het Brugse ondernemerscentrum, gelegen in het historische Tolhuis op het Jan van Eyckplein, kreeg vorig jaar een serieuze make-over. De kantoorruimte werd in een hedendaags, modern jasje gestopt zonder afbreuk te doen aan de historische authenticiteit van dit prachtige pand. Startende ondernemers kunnen gebruik maken van 5 moderne kantoren, flexplekken, een inspirerende coworkingspace en ontmoetingsruimte.

 

LEES MEER

 

Nieuwe 100% West-Vlaamse erkenningen

We startten het jaar op met 18 nieuwe producten die de erkenning van 100% West-Vlaams streekproduct kregen. Voortaan gaan ook 3 extra verkooppunten door het leven als hoeveproducent 100% West-Vlaams. Het aanbod kwaliteitsvolle lekkernijen uit eigen streek, vervaardigd met liefde en vakmanschap, kreeg hierdoor een serieuze uitbreiding. Ontdek de nieuwe streekproducten en hoevewinkels!


LEES MEER