E E N  N I E U W E       W E B S H O P         
Onze winkels liggen in Amsterdam en Rotterdam, de steden die, gezien de coronabesmetting, aangemerkt worden als ‘riskant’. Dus proberen we ons aanbod -ook - online onder de aandacht van onze klanten te brengen.
En daarnaast was de oude webshop bij Luondo een beetje sleets geworden. Na het verschijnen van deze nieuwsbrief staat een nieuwe webshop online.
 
Klik op onderstaande afbeelding voor de webshop

 
We combineerden het aanbod van digitale partner Watersportmedia met dat van de twee 'stenen winkels'. Dat leverde meteen een probleem op: de 30.000 boeken en 80.000 kaarten passen vanzelfsprekend niet in een overzichtelijke webshop. Omdat veel van de beurzen - waar u ons vaak ontmoette - niet doorgaan, hebben we in ieder geval de afgeprijsde boeken meegenomen en ook het advies van de boekhandelaars. 


      Het naseizoen nadert                    

Hoewel er bij het samenstellen van deze nieuwsbrief al weer bijna zomerse temperaturen gemeten werden, loopt het seizoen toch af. We merken dat er klanten zijn die bezoek aan Rotterdam of Amsterdam lastig vinden. Daarom bieden wij u de nieuwe webshop aan en een verbeterde procedure voor telefonische adviezen en bestellingen.
Uiteraard houden wij ons aan het Corona-regime dat de overheid ook van ons vraagt.

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle relaties van L.J. Harri, Observator Watersport en Watersportmedia. 
Afmelden kan in de voet van de nieuwsbrief.
       Nieuwe boeken                            

Overal horizon
 
Femke Lobach maakte een fraaie reis op een bijzonder schip. We kunnen ons alleen maar aansluiten bij de woorden van Floortje.
 

 
Denken als een vis
 
Veel watersporters vangen wel eens een visje. Maar hoe moet dat eigenlijk? Juul Steyn weet het.
 
 
Instructie en vaarwijzers van Hollandia
 
Vier boeken van Hollandia beleefden een gewijzigde herdruk.


 
 
Steigerjunkie
 
Zeilencolumniste Wieke van Oordt liftte heel Nederland rond aan boord van jachten van diverse pluimage.
 
 
Avonturen op slippers
 
Een rondje Atlantic door de ogen van een twaalfjarige zeilster, aan boord van het jacht van haar ouders.
 
 
      Catalogus van e-boeken        
 
Vele honderden lezers kochten in de afgelopen jaren een e-boek van Watersportmedia. Voor velen een heel nieuwe manier van boeken lezen. Sommige boeken vonden heel veel lezers, maar andere titels flink wat minder.We vinden het daarom tijd om het hele aanbod nog een keer te laten zien. 
Klik op de cover voor de catalogus
    Vanaf 1 september op maandag dicht    
 
Door het wegvallen van minstens drie watersport-beurzen in het najaar gaan we het, na het seizoen, iets rustiger aan doen. Al vanaf 1 september  zijn zowel L.J. Harri als Observator op maandag gesloten.
 


      Astrocursussen                           
 
Het is ontegenzeggelijk de verdienste van oceaanroutinier Dick Huges dat veel watersporters zich weer bezighouden met Astronavigatie. Soms als ‘back-up’ voor het geval de elektriciteit uitvalt, maar vaker omdat de astronomische navigatie leuk is om te doen. Dick: “Astronavigation satisfies your soul”.
De cursussen, in samenwerking met L.J. Harri en Observator, bestaan in twee varianten: de complete cursus ‘Astro Zon’ en de cursus ‘Astro-light’.

Zoals veel organisatoren van evenementen, maken wij ons zorgen of het cursusaanbod wel door kan gaan. Het aantal plaatsen zal gereduceerd worden; de ruimte is nu eenmaal niet groter. Of het overheidsbeleid nog verandert in de komende maanden is zeker ongewis. Dus alles voor nu even 'onder voorbehoud'.

Najaarscursus Astro Light in Amsterdam (1 dag):
14 november 2020 bij nautische boekhandel L.J. Harri

Astro Zon
21 en 22 november 2020 bij Observator Watersport
9 en 16 januari 2021 bij  L.J. Harri  VOL
20 en 27 maart 2021 bij L.J. Harri
Aanmelding voor alle cursussen via: http://www.sextantnavigatie.nl
 

 
      GPS waarschuwing                          
 
De U.S. Maritime Advisory bracht opnieuw een waarschuwing uit voor onbetrouwbare GPS ontvangst. Weer een reden om de echte navigatie niet te vergeten.
Klik op het plaatje voor de waarschuwing


    Brexit ….. en dan ?                             

Het wordt spannend, óók voor ons. Nu de Britten op ramkoers gaan door op genomen besluiten terug te komen wordt het voor de bedrijven die afhankelijk zijn van import uit Engeland wel erg spannend. Invoer van buiten de EEG levert de nodige vertragingen op en de papierwinkel zal alleen maar groeien. De ervaringen leren ons dat ook de kosten daardoor behoorlijk in de lift zullen raken. Dat deel van onze producten dat we in Engeland halen wordt naar verwachting dan ook getroffen door prijsverhogingen. Laten we hopen dat Boris Johnson nog tot andere inzichten zal komen, zodat we u op soepele wijze kunnen blijven bedienen met in de regel kwalitatief goede en interessante Engelse boeken en kaarten.
Cartoon Alexander Dubovsky


       Kaart- en pilotnieuws                            

De race tussen de aanbieders van almanacs voor het grote water wie de 2021 het eerst klaar had, is dit jaar onbeslist. Na de jaarwisseling zijn zowel de Reeds 2021 als de Cruising Almanacer er weer en tot die tijd ook al mondjesmaat beschikbaar. De Brown's Almanac is bij watersporters minder bekend, maar vooral in gebruik bij de beroepsvaart op zee.


    Volgend jaar naar het Balticum?         

Vermoedelijk als gevolg van het sluiten van de havens in Denmarken en Noorwegen zetten nogal wat zeilers koers naar de kusten van Noord Duitsland, Polen en de Baltische staten.
René Vleut is dezer dagen druk met de Vaargids Baltische staten. In samenwerking met diverse medezeilers van 'ZeilNoord' ontstond een praktisch e-boek over de wonderschone kusten ten oosten van Stettin. Het e-boek bevindt zich in het laatste stadium van correctie, redactie en controle en komt dit najaar in de webshop.


                      
     Nautische instrumenten                     
 
Een wondermooi sextant van Cassens en Plath, vrijwel ongebruikt en met een volzichtkijker. De prijs: minder dan de helft van een nieuw instrument.


     Sail in de achterbak                      
 
De bagageruimte van de auto was maar amper groot genoeg voor de zes schitterende scheepsmodellen.
Vier wondermooie zeilschepen en twee prachtige modellen van de trots van de koopvaardij waaronder vrachtschip MS Vrijburgh 1935 R’dam, rederij Müller en het zeer fraaie MS Congokust (1953) van de voormalige HWAL. Sommige schepen moeten nog even 'in dok', maar zijn binnenkort te zien in Rotterdam.

                                                     Social Media                                                               
 
Volg ons op Facebook en Twitter! We vernieuwen onze Facebook pagina's bijna elke dag.
Deel, 'like', retweet of volg ons voor het meest recente nieuws.
Klik op een van de logo's.

L.J. Harri ▪ Schreierstoren Amsterdam ▪ ljharri@xs4all.nl ▪ 020 - 6248052
Observator ▪ Noordereiland Rotterdam ▪ info@observator.nl ▪ 010 - 2142705
De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel
Cure Productions Watersportmedia ▪ watersportmedia@gmail.com