De start van een mooi seizoen                  

 

Na de beurzen in Gent en Leeuwarden is het nu de beurt aan Amsterdam: de Hiswa begint op 11 maart en duurt t/m 15 maart. Hoewel er wat geruchten waren dat er grote evenementen afgelast worden, gaat de Hiswa gewoon door. Een klant in de Amsterdamse winkel meldde: "Ik kom zeker naar de Hiswa, en daarna een lange soloreis op de oceaan: een geheel vrijwillige isolatie".

In het medialandschap rond de watersport is er veel veranderd. Zilt en Waterkampioen verdwenen maar nieuwe spelers als 'Watersport-TV' en 'Zeilhelden' kwamen online. De meest recente aanwinst is 'Zeilwereld'. We wensen alle nieuwe media veel succes, want goede verhalen over onze passie blijven nodig.

 

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle relaties van L.J. Harri, Observator Watersport en Watersportmedia. 

Afmelden kan in de voet van de nieuwsbrief.

 

      Na de Hiswa weer open op maandagen   

 

Vanaf 16 maart is L.J. Harri weer gewoon open op maandagen. Naast nieuwe boeken een kaarten is gedurende het seizoen is op de bovenste verdieping van de Schreierstoren weer een mooie verzameling tweedehands boeken te zien en te koop.

 

 

       Nieuwe  boeken                                  

 

Net op tijd voor de Hiswa verscheen een nieuw 'vertrekkersboek' van de Hand van Marion Ermers. Stuurboord Overdwars is een aaneenschakeling van kleurrijke verhalen die twaalf jaar zeilend reizen vastleggen.

 

Van geheel andere orde is het boek over de 'Azart', een nautisch kunstproject. Het schip vertrok uit Nederland en de theatermakers bezochten daarna vele landen. Dit 'Ship of Fools' is nu onderweg naar Australië.

 

 

Het succesvolle boek 'Handig aan boord' is nu uitgebreid tot maarliefst 700 tips, een ruime verdubbeling ten opzichte van de oude editie.

 

 

Jolanda Linschoten is niet alleen een van de meest spraakmakende fotografen van grote avonturen, maar ook een enthousiast kanovaarder. De nieuwe editie van Kanoparadijs Nederland is geheel vernieuwd en daarnaast nu ook voorzien van digitale informatie over de routes.

 

 

       Kaart- en pilotnieuws                       

Bij Imray verscheen een geheel vernieuwde pilot voor de Scillies. Een veeleisend, maar erg aantrekkelijk vaargebied.

 

 

De Hydrografische Dienst kondigt de nieuwe waddenkaarten, 1811 en 1812, aan voor eind maart. De nieuwe 1801 verschijnt pas eind mei.

 

 

 


Het rommelt in de mediawereld rondom de watersport. Gelukkig zijn er nieuwe initiatieven. Een recente aanwinst is 'Zeilwereld'. Niet geheel verbazingwekkend is dat we de initiatiefnemers allen goed kennen. We wensen het team van deze nieuwe medium alle succes.

 

     Hiswa 2020                                       

 

Het programma van de jubileumeditie van de Hiswa belooft veel interessants. Op het hoofdpodium interessante lezingen en in 'De Zeilhoek' viert het blad Zeilen het 35 jarig bestaan.

Vanzelfsprekend is L.J. Harri er ook met alle nieuwe boeken en kaarten. U vindt ons op stand 01.236
De mooie traditie van 'auteurs rond de stand' is dit jaar wel heel bijzonder. We zijn blij dat Frieda Fennell, na de geboorte van haar tweede zoon, er weer is. En, bekroond auteur Hans Steketee van 'De Warnow' signeert zijn boek in de Harri-stand, naast auteurs als Dick Huges, Henk de Velde en nieuwe aanwinst Marion Ermers.

Zie het programma onder aan de pagina.

 

 

 

  Zelfredzaam Zeemanschap cursusdag       

 

Jezelf midden op zee redden zonder kompas, kaarten, elektronische weerberichten en zonder je navigatie. Lukt jou dat? Wat nu als al die handige apparatuur wegvalt met nog 1000 mijl te gaan tot de eerstvolgende haven? Dat leer je in de cursus Zelfredzaam Zeemanschap aan de hand van simpele en aan boord voorhanden zijnde middelen. Zo leer je tijdens deze cursus een kompas, een log en een zeekaart maken, bepaal je je dagelijkse middagpositie met een zelf gemaakt hoekmeet-instrument, maak je de boot zelfsturend en leer je hoe je de weersontwikkelingen goed kunt inschatten. Docent is Dick Huges die als 'oceaanroutinier' veel ervaring opdeed met het oplossen van problemen.

 

Plaats:  Schreierstoren • L.J. Harri  
Prins Hendrikkade 94-95 Amsterdam
Datum: 4 april 2020
Aanmelden: www.zelfredzaamzeemanschap.nl

 

 

 

 

       Catalogus van e-boeken                    

 

Vele honderden lezers kochten in de afgelopen jaren een e-boek van Watersportmedia. Voor velen een heel nieuwe manier van boeken lezen. Sommige boeken vonden heel veel lezers, maar andere titels flink wat minder.We vinden het daarom tijd om het hele aanbod nog een keer te laten zien. 

Klik op de cover voor de catalogus

 

 

       Mooie boeken voor kleine prijzen        

 

De traditie om op de watersportbeurzen bijzondere aanbiedingen mee te nemen kreeg de afgelopen winter een digitaal vervolg. Zusterbedrijf Watersportmedia zocht iin de opslag van diverse uitgevers naar mooie boeken die wachtten op lezers. Die boeken zijn te koop in beide winkels, de watersportbeurzen en nu ook op internet.

Klik op twee recente boeken voor de hele lijst.

 

 

 

     Nautisch Antiek                               

 

We ontvingen een serie prachtige klassieke barometers; niet voor aan boord, maar wel voor een nautisch interieur. Zeker niet goedkoop, maar absoluut stijlvol. Diverse modellen in beide winkels.

 

 

          Auteurs signeren hun boek op de Hiswastand van L.J. Harri            

 

Social Media

 

Volg ons op Facebook en Twitter! We vernieuwen onze Facebook pagina's biijna elke dag.

Deel, 'like', retweet of volg ons voor het meest recente nieuws.

Klik op een van de logo's.

 

 

L.J. Harri ▪ Schreierstoren Amsterdam ▪ ljharri@xs4all.nl ▪ 020 - 6248052

Observator ▪ Noordereiland Rotterdam ▪ info@observator.nl ▪ 010 - 2142705

De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel

Cure Productions Watersportmedia ▪ watersportmedia@gmail.com