Vaarwens: Nog 1 dag zorgeloos genieten met hun naasten

Ongekende groei Vaardagen
Nieuwsbrief augustus 2020

Aanvragen vaardagen ongekend hoog, inkomsten blijven achter door Corona.
 
Sinds Vaarwens weer op 27 april de Vaardagen heeft mogen hervatten is het drukker dan ooit. Bijna dagelijks varen we uit en hebben we zelfs de Meander al in mogen zetten om spoedwensen door te kunnen laten gaan.

Het Covid 19 - virus zorgt er helaas voor dat vele evenementen waar Vaarwens aanwezig zou zijn geen doorgang vinden, zoals Sail Amsterdam, Hiswa te Water en vele havendagen.

De komende tijd zullen wij dan ook met alternatieve acties komen om ervoor te zorgen dat we voldoende inkomsten blijven genereren om ook in de toekomst de vaardagen te kunnen blijven bekostigen. 

Een Vaardag kost gemiddeld € 500,-.
Wij zoeken dan ook naar bedrijven die ons de komende jaren willen ondersteunen en 1 Vaardag per jaar willen doneren.
Kijk voor de opties op 
https://www.stichtingvaarwens.nl/steun-ons
Vrijwilligers zorgen voor invulling Vaarwensen

Meer dan trots zijn wij op onze zeer actieve groep vrijwilligers.
Ruim 70 gedreven dames en heren zorgen ervoor dat we zoals gezegd bijna dagelijks kunnen uitvaren, dat het schip schoon en onderhouden is en dat daar waar nog activiteiten plaatsvinden Vaarwens wordt gepromoot en geld wordt ingezameld.
 
              
Vaarwens Office
     

Nadat Peter Houbolt in oktober 2019 een kop koffie met Inge en Evert heeft gedronken bij de KNZ&RV in Muiden is het idee geboren:
Een eigen (drijvend) kantoor voor de Stichting Vaarwens.
Dat ontbreekt er nog aan.
 
De financiën voor het nieuwe schip zijn gerealiseerd maar het Pieter Houbolt Fonds zou graag nog een bijdrage willen leveren aan het goede doel.
Op 19 november 2019 krijgen wij het fantastische bericht dat er groen licht is. Een prachtige donatie die het mogelijk maakt een Floating Office te laten bouwen.
 
De plannen en wensen worden geïnventariseerd en Peter Houbolt en Jaap Kwist gaan met elkaar de boer op. Wat zijn de mogelijkheden en wat is eigenlijk haalbaar binnen het gestelde budget.
 
Op 15 maart 2020 is daar de eerste tussenstand. Er zijn 2 partijen gevonden die een haalbaar scenario zouden kunnen bieden.
 
Het “gevoel” en de uitstraling van Havenlodge BV te Lelystad doet ons besluiten met hen in gesprek te gaan en te kijken of zij binnen budget het ideale kantoor kunnen bouwen.
 
Met wat onderhandelen, maar zeker ook met de inbreng van onze eigen contacten is het moment daar dat we een deal kunnen sluiten.
Wij leveren een deel van de spullen zelf. De leveranciers van Havenlodge doen een duit in het zakje en zelfs het personeel van Havenlodge levert een vakantiedag in om het project te doen slagen.
 
Op 28 mei wordt de overeenkomst getekend en gaat Havenlodge van start. De deadline is scherp, heel scherp: 3 juli, nog net voor de start van de zomervakantie is het doel. 
5 weken slechts, maar na 3 weken liggen de heren nog mooi op schema. Het lijkt allemaal te gaan lukken.
 
Uiteindelijk blijkt de lat wel erg hoog te liggen en wordt besloten dat het voor de kwaliteit beter is de oplevering uit te stellen en ervoor te zorgen dat het kantoor eerste week augustus helemaal klaar is.
 
Dat is gelukt, en hoe!
Een prachtige lodge voorzien van alle benodigde faciliteiten ligt in de Jachthaven Naarden.
Met behulp van meerdere bedrijven is ook de inrichting gerealiseerd en kunnen Inge en Ulco hun intrek nemen.
 
Inmiddels wordt en vanuit deze prachtige locatie hard gewerkt om de Stichting verder uit te bouwen en dat is hard nodig. Met de komst van het nieuwe Vaarwensschip welke vanaf eind april bijna dagelijks met gasten onderweg is, is het hard nodig om vanuit kantoor te werken aan de naamsbekendheid en het werven van sponsoren, fondsen en donateurs.


Wij danken iedereen die heeft bijgedragen aan deze prachtige aanwinst voor de Stichting!

vaarwens.doelshop.nl

Bestel je regelmatig online?
Ga dan eerst naar vaarwens.doelshop.nl 
en kies dan je favoriete winkel!

Stichting Vaarwens ontvangt voor iedere bestelling een bijdrage.
Als "koper" merk je er niets van en betaal je de reguliere prijs.
Sla de link op in je favorieten en help ons!

Bol, Zalando, Lounge, Coolblue, Deen supermarkt, Mediamarkt en nog veel meer!
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram



communicatie@stichtingvaarwens.nl
www.stichtingvaarwens.nl




Copyright © 2020 Stichting Vaarwens