Vooruit naar 2021!

Editie december 2020

Vooruit naar 2021!
 

Beste sympathisanten,
 
De School voor Scheepsmodelbouw wenst je het allerbeste voor 2021 en vooral een goede gezondheid.
 
Het klinkt als een platitude. 2020 is zoals voor iedereen niet het beste jaar en hopelijk hoeven we zo een jaar niet meer mee te maken. De School heeft zich bijgevolg het voorbije jaar in een zekere stilte gehuld, maar heeft alles behalve stil gezeten. Dat elan nemen we mee naar 2021, want we hebben een hele stapel nieuwe plannen klaar liggen voor het komende jaar. Hopelijk zien we in 2021 elkaar snel en ‘coronaproof’ terug. Blijf zeker lid en leef met de School mee. Onderaan deze nieuwsbrief zie je hoe je lidmaatschap te herbevestigen.
 

Terugblik op 2020 

Modelbouw en restauraties

Ondanks de opeenvolgende lockdowns is er in 2020 binnen de beperkende omstandigheden heel wat gepresteerd.
Er is gewerkt aan onder meer de boereboot van de Leie, het beurtschip, de denderpleit, de hengst, de houten Waal, de Lierse kruisnetvisser, de loodskotter Diana, het otterschip, de Blankenbergse scute, ....
Er is heel wat restauratiewerk geweest. Onder meer een brik, het lichtschip Ruytingen, de Blankenbergse scute B 57 uit Nederland zijn onder handen genomen.
Uiteraard hebben de opeenvolgende lockdowns impact op de werkzaamheden. Tijdens de sluiting van het atelier is er waar mogelijk thuis verder gewerkt. Ook de School doet aan telewerk. Maar niet elk project leent zich voor thuiswerk want de benodigde machinerie kan je niet zomaar meenemen naar huis. Hopelijk kunnen we voor die projecten in 2021 snel weer de draad oppikken.


■ De schotelvlet ISKRA

De School voor Scheepsmodelbouw heeft nu ook een levensechte boot in haar collectie. Het gaat om de ISKRA, een prachtig gerestaureerde stalen schottelvlet van 4,50 m lang op 1,60 m breed. De School dankt Jan Van Grimbergen voor deze schenking.
 

■ Open Monumentendag

Open Monumentendag is het enige evenement dat heeft kunnen plaatsvinden. Op 13 september 2020 is het publiek talrijk komen opdagen om tijdens de ‘coronaproof’ openluchtversie van dit jaarlijks erfgoedgebeuren de ISKRA van nabij te komen bekijken.
 

■ Allerlei

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft in het atelier een nieuwe trap geïnstalleerd. Dat resulteert in een comfortabele verbinding tussen het atelier en het gelijkvloers.                                                            
Verder heeft de School tijdens dit ‘stille jaar’ van de gelegenheid gebruik gemaakt om het atelier een grondige opfrisbeurt te geven. En daar hoort een nieuwe ‘homemade’ multifunctionele werktafel-kast bij.  Ook de plannen van Jules Van Beylen zijn netjes in stevige beschermhoezen geklasseerd.
 



Hernieuw je lidmaatschap van de School voor Scheepsmodelbouw 

De jaarwisseling is het moment voor het vernieuwen van het lidmaatschap.
Steun de School bij het vervullen van haar missie - het behouden en het doorgeven van expertise in historische scheepsmodelbouw -  en stort je lidgeld op de bankrekening BE90 7370 4184 4732 bij KBC (BIC: KREDBEBB) met de mededeling ‘lidmaatschap 2021’. 
Als sympathiserend lid betaal je slechts 15 € voor een jaar.
Is je lidgeld voor 2021 al betaald? Dan is je lidmaatschap voor het nieuwe jaar reeds in orde. Of wil je een gift doen? Elke financiële steun voor de vereniging is welkom.
 


En nu verder naar 2021...
Met vriendelijke groeten,

 
De School voor Scheepsmodelbouw
 

Facebook
Facebook
Adres

Gelegen op de Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode 
Sint-Ursmarusstraat 135, 9200 Baasrode
Ingang via de poort op het parkeerterrein
De school is elke zaterdag open tussen 9 en 18 uur

Postadres: 
Sint-Ursmarusstraat 121, 9200 Baasrode

info@schoolvoorscheepsmodelbouw.be
www.schoolvoorscheepsmodelbouw.be


Copyright © 2020 School voor Scheepsmodelbouw, Alle rechten voorbehouden.