vol.171 oktober 2020

Circular Materials Center geeft een boost aan circulair ondernemen

 

Op dinsdag 6 oktober stelden we officieel het Circular Materials Center voor, het nieuwe opleidings- en onderzoekscentrum voor de kunststoffen- en textielsector. Met dit centrum bundelen we alle expertise en knowhow rond circulair ondernemen, we nemen in West-Vlaanderen hier een voortrekkersrol op. De vernieuwde site integreert de bestaande test-en onderzoekshal van het Vlaams Kunststoffencentrum, een nieuwe innovatiehal, een uitgebreid opleidingscentrum en een veelzijdig aanbod aan moderne vergader- en eventfaciliteiten. Spring alvast even digitaal binnen dankzij onze virtuele 360° tour.

LEES MEER

break

 

 

 

Oproep logistiek 4.0

Heeft u innovatieve producten of processen die getuigen van een sterke visie rond logistiek 4.0? We zoeken best practices van producten, diensten en concepten om verder invulling te geven aan een gloednieuwe demonstratie- en belevingsruimte rond logistieke innovaties. Met deze hotspot in de ABC-toren in Zeebrugge willen we bedrijven, overheden, kennis- en onderwijspartners informeren over en inspireren rond Physical Internet. Dien uw voorstel in!

 

LEES MEER

 

Ontdek het vernieuwde Acasus

Op maandag 19 oktober openden we in Veurne de deuren van het splinternieuwe Acasus, het provinciaal centrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren. Dit centrum wordt hét aanspreekpunt voor particulieren, bouwprofessionals en lokale besturen die advies, informatie en inspiratie zoeken rond dit thema. Met Acasus willen we alle schakels in de bouwketen sensibiliseren om de mogelijkheden en vooral de voordelen van duurzame (ver)bouwprojecten te ontdekken. Maak ook hier virtueel kennis met het centrum.

 

LEES MEER

 

E-scan voor lokale handelaars

Vandaag ondernemen we meer dan ooit online. Het initiatief ‘Ik koop lokaal’ontwikkelde de E-scan voor lokale handelaars, een tool die uw online aanwezigheid in kaart brengt. Als resultaat krijgt u een beknopt rapport met uw werkpunten en kunt u zich aanmelden voor een individueel coachingstraject.

 

SCHRIJF IN

 

 

Webinar WEST4WORK

24/11/2020 - online
Hoe detecteert u persoonlijke problemen bij uw medewerkers? Tijdens de gratis webinar op 24 november, reiken we u vanuit WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen hiervoor een praktische tool aan. U leert hoe hiermee om te gaan en hoe u dit onderwerp bespreekbaar maakt. We geven u ook een overzicht welke organisaties u ondersteuning bieden. Met sprekers An De Burghgraeve en Femke Wardenier van BudgetInZicht West-Vlaanderen.

 

SCHRIJF IN

 

Webinar Custom Essentials

30/10/2020 - online
Begin 2021 start het postbrexittijdperk. A point of no return waar u als West-Vlaamse ondernemer maar beter op voorbereid bent. Export naar en zakendoen met het Verenigd Koninkrijk spelen een belangrijke rol in uw business? Maar de toekomstige brexitformaliteiten én -modaliteiten zijn nog onbekend terrein? Wij helpen u op weg met thematische en hands-on webinars. Schrijf u nu in voor de gratis webinar 'Custom Essentials' op 30 oktober met keynote Annie Vanherpe.


SCHRIJF IN

 

Sterke handelskernen

Vijf steden in West-Vlaanderen - Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende en Ieper- slaan de handen in elkaar om de lokale economie in de handelskernen opnieuw te laten floreren na een moeilijk jaar. De steden zullen inzetten op ‘slimme’ en datagedreven oplossingen om een antwoord te bieden op de huidige uitdagingen. De bundeling van krachten gebeurt binnen het Europees EFRO-project KICK. De steden werken samen, maar leggen eigen klemtonen.


LEES MEER

 

 

 

 

Impact op investeringen

Met onze conjunctuurflashes houden we de vinger aan de pols om de impact van de coronacrisis op sociaal-economisch West-Vlaanderen te detecteren. Van maart tot en met juni 2020 was er een opmerkelijke afname in investeringen in Zuid-West-Vlaanderen (18,8%), Midden-West-Vlaanderen (19%) en Noord-West-Vlaanderen (23,2%). Enkel in de Westhoek bleek de afname vrij beperkt (2%). Deze cijfers en ook de meest recente conjunctuurnota van oktober staan nu online.

 

LEES MEER

 

Laat uw kga ophalen

23/11-4/12 - West-Vlaanderen
We organiseren opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval voor alle West-Vlaamse bedrijven. Tussen maandag 23 november en vrijdag 4 december kunt u uw lege verfpotten, olieresten, chemicaliën, oude TL-lampen, spuitbussen, brandblussers ... aan een voordelige prijs laten ophalen. Ook interesse om deel te nemen? Vul uiterlijk donderdag 21 november het ophaalformulier in op onze website.


SCHRIJF IN

 

Nieuw informatieportaal

Het gloednieuwe informatieportaal KennisWest.be vormt de digitale poort voor West-Vlaanderen als kennisregio. Onder de noemer ‘Van info tot inzicht’stelt KennisWest.be sociaal-economische informatie over West-Vlaanderen op een gebruiksvriendelijke manier voor iedereen gratis beschikbaar. Het nieuwe portaal vervangt het Kennisplatform Economie.


LEES MEER