Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.170 september 2020

Blue Accelerator terug op post

 

Na een korte afwezigheid werd de container van ons maritiem testplatform Blue Accelerator op 15 september opnieuw op de bijhorende paal voor de kust van Oostende bevestigd. Blue Accelerator 2.0 kreeg een stevige opwaardering op vlak van verhoogde beveiliging, betere energievoorzieningen, nieuwe zonnepanelen, bijkomende sensoren en meer uitgebreide datacommunicatie. Dankzij deze belangrijke upgrade kunnen we nog beter inspelen op de noden die bedrijven of onderzoekscentra hebben voor hun offshore testprojecten.

LEES MEER

break
 
 

Uw bedrijf digitaal doorgelicht?

De huidige realiteit heeft het belang van toenemende digitalisatie, automatisatie en digitale skills duidelijk gemaakt. Heeft u nood aan een systematische digitale doorlichting van uw bedrijf? Wilt u concreet én toekomstgericht technologisch advies en projectbegeleiding ontvangen? De Crisis Code Cracker van Sirris licht bedrijven grondig en pragmatisch door en bezorgt u in drie stappen een concreet actieplan om crisisbestendig te worden. Maak online uw afspraak en ontdek hoe u uw bedrijf resistent kan maken.

 

LEES MEER

 

Primeur: digitale B2B-Smaakmarkt

De jaarlijkse B2B-Smaakmarkt voor food professionals schakelde op maandag 21 september over naar een digitaal alternatief. Bijna honderd hoeve- en streekproducenten lieten er vijfhonderd foodprofessionals digitaal proeven van West- en Oost-Vlaamse lekkernijen. Via het online platform maakt u kennis met de gepassioneerde verhalen die de B2B-Smaakmarkt typeren. Neem ook een kijkje en ontdek heel wat lokale lekkernijen.

 

LEES MEER

 

Onderneem met impact

22/10/2020 - online
Hoe evolueert u van een klassiek ondernemersmodel naar positieve impact in de kern van uw bedrijfsvoering? Professor Omar Mohout legt u dit haarfijn uit tijdens de webinar ‘Exponential Talk: Ondernemen met Impact’ op 22 oktober. Laat u daarna inspireren door impactondernemers JuuNoo en Aqualex die getuigen welke maatschappelijke uitdagingen zij aanpakten. Dankzij hun doelgerichtheid en de hoge medewerkerstevredenheid in hun bedrijf, groeien deze “impactondernemers” drie keer sneller dan hun concurrenten.

 

SCHRIJF IN

 
 

River Terminal Roeselare

Op maandag 14 september startten we samen met De Vlaamse Waterweg nv de voorbereidende werken voor een gloednieuw overslagcentrum: River Terminal Roeselare. We bundelen de krachten om meer ondernemers de overstap naar de waterweg te laten maken. Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen eind 2021.

 

LEES MEER

 

Nood aan een peptalk?

15/10/2020
Met de juiste mindset en het nodige doorzettingsvermogen bereikt u meer. Ultrarunner Oliver Verhaeghe schreef er een boek over. Luister naar zijn verhaal op donderdag 15 oktober in Roeselare. U kiest zelf of u offline en coronaproof de peptalk in levenden lijve bijwoont of u volgt online live of op een later tijdstip. Motivatie en inspiratie krijgt u gegarandeerd!


SCHRIJF IN

 

Circular Inspiration Day II

15/10/2020 - online
Hoe zet u als bedrijf de eerste haalbare stap richting circulair ondernemen? Tijdens de tweede editie van de Circular Inspiration Day op 15 oktober geven we u de nodige stof om over na te denken. We starten met de voorstelling van de samenwerkingsresultaten uit de textiel- en kunststofsector die voortvloeiden uit de eerste editie. Daarna dagen we u opnieuw uit! We organiseren een aantal circulaire tafels waar u bepaalde elementen in uw bedrijf of bedrijfsproces in vraag kan stellen zoals productontwerp, materiaalkeuze of businessmodel.


SCHRIJF IN