Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.169 augustus 2020

Cowboy Henk ontdekt heel wat voordelen van offshore windenergie

 

Op 21 augustus openden we in Bredene de openluchtexpo ‘Offshore windenergie, een zee van voordelen’. De tentoonstelling bestaat uit 10 schilderijen waarin Cowboy Henk de troeven van windenergie op zee op een ludieke manier in de kijker zet. Elk kunstwerk is voorzien van een interessant weetje rond offshore windenergie. Bezoek tot eind september deze expositie en leer heel wat bij over de windenergiesector.

LEES MEER

break
 
 

LAST CALL

Onder het motto 'Collaborate & Innovate' stimuleert de Quick Win Call van ‘Fabrieken voor de Toekomst bedrijven’ uit de West-Vlaamse speerpuntsectoren om samen hun innovatief pilootproject in te dienen. We maken 500.000 euro vrij om 20 kortlopende projecten te ondersteunen. De deadline om uw project in te dienen nadert met rasse schreden. Wees er snel bij en neem contact op met één van onze coördinatoren!

 

LEES MEER

 

Multimodaal advies

In juni sloegen we de handen ineen met het multimodaal adviespunt van VIL om bedrijven te stimuleren om in te zetten op de modal shift en duurzame logistiek. Betafence uit Zwevegem was één van de eerste bedrijven die hierop intekende. "De businesscase toont een significante daling van onze transportkosten aan. Met een minimale inspanning van onze kant uit kregen we snel positief resultaat. Ook kregen we reële cijfers van de modal shift, geen inschattingen”, vertelt Pieter Rigole. Bent u ook klaar voor de logistiek van morgen?

 

LEES MEER

 

Duurzaam ondernemen

10/9/2020 - Kortrijk
Op 10 september worden in Kortrijk Xpo de jaarcertificaten ‘Voka Charter Duurzaam Ondernemen’ aan 38 bedrijven uitgereikt. Met dit certificaat erkennen we de inspanningen van deze ondernemingen op het vlak van duurzaam ondernemen en hun bijdrage aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s). Nieuwsgierig welke ondernemingen bijdragen aan een duurzame wereld? Kom naar de coronaveilige uitreiking en sprokkel ideeën, kennis en ontdek de opportuniteiten van duurzaam ondernemen.

 

SCHRIJF IN

 
 

Vlakwa call 2020

Vlakwa roept op om demonstratie- en disseminatieprojecten in te dienen over duurzame en innovatieve technologieën, producten of concepten op vlak van WATER. Deze oproep focust op concepten die leiden tot een efficiënter waterbeheer (binnen een bedrijf, bedrijventerrein, stad…). Bij uitbreiding leidt de innovatie ook tot een besparing of recuperatie van grondstoffen en/of energie. Dien in voor 18 september.

 

LEES MEER

 

PACKCONTACT

23&24/9/2020 - Kortrijk
De derde editie van de beurs Packcontact vindt plaats in Kortrijk Xpo op 23 en 24 september 2020. Packcontact 2020 biedt coronaproof een mix aan van boeiende lezingen, innovaties en directe contacten toegespitst op de circulaire verpakkingseconomie. Zowel de voedings- als de verpakkingsindustrie zijn voortdurend op zoek om te innoveren. Ontmoet de experts in primaire verpakkingen voor voedingsproducten via onderstaande link.


LEES MEER

 

Circular Inspiration Day II

15/10/2020 - online
Hoe zet u als bedrijf de eerste haalbare stap richting circulair ondernemen? Tijdens de tweede editie van de Circular Inspiration Day op 15 oktober geven we u de nodige stof om over na te denken. We starten met de voorstelling van de samenwerkingsresultaten uit de textiel- en kunststofsector die voortvloeiden uit de eerste editie. Daarna dagen we u opnieuw uit! We organiseren een aantal circulaire tafels waar u bepaalde elementen in uw bedrijf of bedrijfsproces in vraag kan stellen zoals productontwerp, materiaalkeuze of businessmodel.


SCHRIJF IN

 

 

 

 

Leer nieuwe bouwtechnieken

Vanaf 1 oktober gaan de Masterclasses ‘Duurzaam Bouwen’ van Acasus opnieuw van start. Tijdens 5 sessies maken bouwprofessionals en aannemers kennis met de meest recente technieken en oplossingen in duurzaam bouwen. De thema’s die aan bod komen zijn HVAC, waterhuishouding, binnenmilieu, verlichting en groendaken. U kan inschrijven per masterclass of voor de volledige reeks.

 

SCHRIJF IN

 

Ga voor een (h)echte community

Start&GO organiseerde eind juni een webinar over ‘klantenbinding via sociale media’. Sociale media als Facebook en Instagram hebben de communicatiewereld grondig veranderd. Niet alleen in ons dagelijkse (privé)leven, maar ook en vooral voor bedrijven. En hoewel ze geen zaligmakend middel zijn, bieden ze bedrijven een grote meerwaarde. Lees de vier tips van expert François Cauliez of bekijk de volledige webinar.

 

LEES MEER

 

NIEUWE EDITIE WEST-VLAANDEREN ONTCIJFERD

De nieuwe editie van West-Vlaanderen Ontcijferd schetst met kaarten, figuren en tabellen het sociaal-economisch profiel van onze provincie. Ga aan de slag met nuttige data over belangrijke indicatoren zoals demografie, huisvesting, welvaart, arbeidsmarkt en economie en vergelijk in een oogopslag met de Vlaamse cijfers.

 

LEES MEER