Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.167 mei 2020

Socio-economisch relanceplan

 

We lanceren verschillende initiatieven om West-Vlaamse bedrijven tijdens deze coronacrisis zo goed mogelijk te ondersteunen en om hun weerbaarheid in dergelijke situaties te verhogen. We zetten in op verschillende thema’s om onze ondernemers op verschillende facetten een duwtje in de rug te geven. Deze acties maken deel uit van een provinciaal relanceplan waar alle provinciale partners de krachten bundelen om West-Vlaanderen te versterken.

#meerwestvlaanderen #samenondernemen

LEES MEER

break
 
 

Quick-scan

De achillespees van veel startende ondernemingen tijdens zware economische recessies is vaak een onaangepaste financiële structuur. Met de Quick-scan screenen we de huidige financiële situatie van starters en geven advies waar nodig. Beantwoord online 12 vragen en krijg direct zicht op de gezondheid van uw onderneming. Tijdens een coronaklankbord in uw buurt, kan u vervolgens met de experten van Start&GO uw persoonlijk traject verder uitstippelen.

 

LEES MEER

 

Modal shift

De voorbije maanden leidde tot een terugval in de acties rond het verduurzamen van supply chains waardoor er momenteel vooral beroep op wegtransport wordt gedaan. Correct rekenwerk moet overtuigen om opnieuw meer in te zetten op transport via het spoor of water. We slaan de handen in elkaar met het multimodaal Adviesbureau van VIL om voor bedrijven de alternatieven in kaart te brengen en er de financiële businesscase van door te rekenen. Wat zijn de doorslaggevende argumenten om versneld een modal shift door te voeren?

 

LEES MEER

 

Extra steun voor sociale economie

Begin mei lanceerden we twee steunmaatregelen naar maatwerkbedrijven en arbeidszorginitiatieven toe. Zij konden uitzonderlijk bijkomende financiële steun aanvragen voor het aankopen van beschermend materiaal voor hun doelgroepmedewerkers. 28 organisaties dienden een oproep in. Ook bieden we ondersteuning aan om de ateliers coronaproof te herorganiseren zodat er veilig en vlot heropgestart kan worden.

 

LEES MEER

 
 

Exponential Talks 2020: online edition

Nieuwe technologieën, revolutionaire businessmodellen en maatschappelijke uitdagingen veranderen de wereld exponentieel snel. Wilt u uit de huidige coronacrisis treden met nieuwe inzichten? Via een nieuwe reeks Exponential Talks krijgt u praktische tips en hands-on inspiratie van top keynotesprekers over cybersecurity, leiderschap, samenwerken en strategische marketing. Bedrijfsleiders delen hun ervaring over het omgaan met de coronacrisis en hun visie voor de toekomst.

 

LEES MEER

 

Webinar 'Cybersecurity

10/6/2020
U bent goed op weg om uw productie te digitaliseren. Bent u zeker dat uw bedrijfsnetwerk voldoende beveiligd is tegen indringers? Tijdens deze webinar krijgt u praktische tips en tricks van Belgische en Franse experten over hoe u een industrieel netwerk beter beveiligt. Keynotespreker Geert Ostyn, Vice President Technology & Operations van Picanol, vertelt over zijn ervaring met cybercriminaliteit.


SCHRIJF IN

 

Exoskeletten voor bouw en industrie

Heel wat werknemers in de industrie en bouwsector krijgen klachten door fysiek zwaar werk. De nieuwste generatie exoskeletten biedt heel wat mogelijkheden. Ze vermijden onder meer spier- en skeletletsels en verhogen de vitaliteit van werknemers. Een win-win werknemer-werkgever dus. Via het EXSKALLERATE-project, dat in april van start ging, willen we met workshops, field labs en proeftuinen het gebruik van exoskeletten introduceren bij kmo's in bouw en industrie.


LEES MEER

 

 

 

 

Regionale conjunctuurflash

Met de regionale conjunctuurflash schetsen we voortaan op frequente basis een beeld van de impact van de coronacrisis op sociaal-economisch West-Vlaanderen. Zo zien we al een impact op de arbeidsmarktcijfers maar nog geen grote veranderingen op vlak van faillissementen. Bekijk de evolutie van werkloosheid, vacatures en faillissementen de voorbije maanden.

 

LEES MEER