Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.166 april 2020

Ga veilig terug aan de slag

 

Premier Wilmès bevestigde gisteren dat bedrijven vanaf 4 mei opnieuw hun deuren mogen openen, wanneer ze de nodige veiligheismaatregelen in acht nemen. Het platform www.veiligaandeslag.be dat we samen met VOKA lanceerden vorige week, komt dus net op tijd! Op het platform bundelen we alle info hoe u uw bedrijf kan organiseren om opnieuw veilig herop te starten. Ook stellen we heel wat praktijkvoorbeelden ter beschikking. Heeft u zelf een praktische oplossing of een creatief antwoord op het toepassen van social distancing in uw bedrijf? Deel uw verhaal! Zo kunnen we de crisisperiode sneller en efficiënter overwinnen, samen sterk!

LEES MEER

break
 
 

Uitbreiding River Terminal Wielsbeke

River Terminal Wielsbeke is een regionaal overslagcentrum langs de Leie waar goederen gestockeerd worden en waar er gewisseld wordt van transportmiddel. Op maandag 4 mei starten we in samenwerking met De Vlaamse Waterweg nv met de renovatie en uitbreiding van zowel de kaaiplateau als -muur van de terminal. Als alles vlot verloopt, zijn de werken gerealiseerd tegen eind 2021.

 

LEES MEER

 

Start met digitale content te verspreiden

Heeft u meer tijd om handen en wilt u die nuttig gebruiken? Wilt u starten met webinars of video’s? Benieuwd naar de mogelijkheden van podcasts? Of zoekt u andere manieren om uw content digitaal te verspreiden? Herbekijk de vier Start&GO-webinars met expert Elke Van Parys en ga zelf aan de slag met webinars, podcasts en YouTube.

 

LEES MEER

 

We zoeken uw technologische kennis

Via het PROOF-project willen we bedrijven en zorgorganisaties samenbrengen om een gepaste technologie te ontwikkelen voor personen met een chronische aandoening. Heeft uw bedrijf technologie zoals wearables, slimme apparaten of sensoren in huis om mensen met een zorgvraag op te volgen? Heeft u zin om dit samen met zorginstanties en kennisinstellingen verder op punt te stellen?

 

LEES MEER

 
 

Conjunctuurnota april

Voor het eerst sinds november 2014 zag West-Vlaanderen in maart 2020 een toename
(+4,7% ) op jaarbasis van het aantal werklozen. Dit als gevolg van de uitbraak van COVID-19 en de maatregelen die volgden; veel contracten van uitzendkrachten werden bijvoorbeeld stopgezet. De gevolgen van de COVID-19-crisis en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat, blijken ook uit andere indicatoren in de nieuwe conjunctuurnota.

 

LEES MEER

 

Verras met een geschenkmand

10 mei is het moederdag. Verras en verwen uw mama met het lekkerste van West-Vlaanderen! Een geschenkmand van 100% West-Vlaams zit boordevol lokale delicatessen en authentieke smaken. Laat uw moeder haar tanden zetten in een rabarberzoen of proeven van een Brugse beschuit met Poppycheese. Bestel eenvoudig online en laat thuis leveren.


LEES MEER