Nieuwsbrief POM West-Vlaanderen
 
vol.164 maart 2020

Ostend Science Park zoekt bedrijven
om mee in zee te gaan

 

Op 27 februari vond de feestelijke lancering van Ostend Science Park plaats. Dit wetenschapspark, opgericht samen met UGent en Haven Oostende, slaat de brug tussen onderzoek en bedrijven en wil marien en maritiem onderzoek in Oostende verankeren. Ostend Science Park wil bedrijven aantrekken om nieuwe impulsen te geven aan de sterke blauwe economie in Oostende. e-BO Enterprises startte ondertussen als eerste bedrijf met de bouw van een nieuwe vestiging op de site.
Geniet mee van de sfeerfoto’s.

LEES MEER

break
 
 

Nieuwe collega’s gezocht

Wij zoeken een stafmedewerker Arbeidsmarktdata met ijzersterke analytische vaardigheden die zich thuis voelt in de wereld van cijfergegevens, databronnen en methodieken. Voor de uitbouw van de Provinciale streekwerking kijken we uit naar 2 stafmedewerkers Streekwerking. U vertaalt het provinciaal sociaal-economisch beleid op maat van de regio en werkt concrete initiatieven voor de streek uit. Ten slotte werven we nog een coördinator Drones aan. Bent u gefascineerd door dronetechnologie en ziet u de opportuniteiten om drones voor bedrijven in te schakelen?

 

LEES MEER

 

West-Vlaanderen multimodaal

19/3/2020 - Roeselare
Voor meer en meer bedrijven is multimodaal de logische keuze geworden. De omslag ernaar vergt tijd en inspanning maar wie de stap toch zet, vaart er doorgaans een pak beter bij. Laat u inspireren door enkele West-Vlaamse ondernemers die het pad al effenden en ontdek het aanbod aan multimodale oplossingen voor deze bloeiende industriële regio. Klaar voor de toekomst? Schrijf u in voor dit netwerkevent dat we samen organiseren met Multimodaal Vlaanderen/VIL en APZI-VOKA West-Vlaanderen.

 

SCHRIJF IN

 

West-Vlaamse industrie in de kijker

Meer dan 1000 leerlingen lager en secundair onderwijs zakten op donderdag 20 en vrijdag 21 februari af naar Technoboost Tielt. Het techniekevent is een uniek treffen tussen onderwijs en West-Vlaamse industrie dat drie maal per jaar doorgaat op verschillende locaties. Eerder dit schooljaar kwam Waregem aan bod, op 7 mei strijkt Technoboost neer in Ieper. Zin om als bedrijf ook deel te nemen, contacten te leggen met het onderwijs of potentiële werknemers te ontmoeten?

 

LEES MEER

 
 

We blijven niet bij de pakken zitten

Duidelijkheid over de toekomstige verhouding tussen de EU en het VK komt er ten vroegste tegen eind 2020. Hoe dan ook is West-Vlaanderen vandaag al in volle actie om de economische impact maximaal te pareren. Op 3 februari – de eerste werkdag in het postbrexittijdperk – verzamelde het kruim van socio-economisch West-Vlaanderen een tweede keer om het West-Vlaamse actieplan verder uit te werken. We zetten vandaag al volop in op vijf strategische doelstellingen. Gesterkt door de Brexit Task Force werken we elk van deze doelstellingen verder uit in concrete projecten en actievoorstellen.

 

LEES MEER

 

Belgian Offshore Days 2020

18-19/3/2020 - Oostende
Versterk uw positie als Belgisch bedrijf in de blauwe economie en kom naar de Belgian Offshore Days op 18 en 19 maart in Oostende. Bezoek ons op stand nr. 39. Er valt beide dagen heel wat te beleven. Op dag 2 huldigen we het nieuwe maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform Blue Accelerator officieel in en organiseren we een B2B-matchmaking event. Daar brengen we u in contact met internationale bedrijven en stakeholders uit de Europese offshore windsector. Schrijf u in op één of beide activiteiten en krijg gratis toegang tot de beurs.


SCHRIJF IN

 

Inspiratie in de Westhoek

Op 14 en 15 februari sloegen we de handen in elkaar met VOKA West-Vlaanderen tijdens de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’. Een 35-tal studenten, ondernemers en medewerkers lieten in Ieper hun ideeën de vrije loop met als doel die typische regionale dynamiek een extra boost te geven. Elk van de 6 teams werkte daarna het meest haalbare idee uit tot een pitch en trotseerde daarmee de jury. De ideeën werden gebundeld rond twee categorieën ‘Ondernemen in de Westhoek’ en '(Be)leven in de Westhoek'.

 

LEES MEER

 

 


 

Innovation Summit

24/3/2020 - Brugge
Op dinsdag 24 maart 2020 organiseren we vanuit het ISE-project samen met VOKA West-Vlaanderen de eerste internationale ‘Innovation Summit’ in West-Vlaanderen. Onder het thema ‘celebrating succes’ delen 6 multinationals (Arcelor Mittal, Cargill, Decathlon, Beaulieu, Procter & Gamble en Phillip Morris) hun succesvolle innovatieprocessen en bedrijfsaanpak. Laat u inspireren door deze cases, pas achteraf de opgedane tips in uw eigen bedrijfscontext toe en netwerk met andere ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland.

 

SCHRIJF IN

 

Maak kennis met C’ment

25/3/2020 - Blankenberge
26/3/2020 - Koksijde

Op 25 en 26 maart 2020 stellen we u in Blankenberge en Koksijde samen met onze partners C’ment voor, een digitaal platform waar bouw en zorg samenkomen. Deze gloednieuwe totaaloplossing combineert op vlak van renovatie en zorg allerlei diensten en producten. Het zorgt ervoor dat senioren op een kwalitatieve manier langer zelfstandig kunnen wonen. Dankzij dit nieuwe platform waait er een nieuwe, warme wind door het sociale leven én de levensbestendige woningen aan de kust. Ontdek hier het programma van Blankenberge & Koksijde.


SCHRIJF IN

 

West-Vlaanderen Ontcijferd

De nieuwe editie van West-Vlaanderen Ontcijferd is nu volledig online beschikbaar. Deze publicatie fileert het sociaal-economisch profiel van onze provincie. Met kaarten, figuren en tabellen krijgt u een duidelijk beeld van West-Vlaanderen. Dit naslagwerk bevat alle gedetailleerde cijfers over heel wat thema’s zoals demografie, huisvesting en ruimtelijke ordening, arbeidsmarkt en opleiding…

 

LEES MEER