NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Nog eens 3000 banen weg bij DSV Panalpina
 
De Deens-Zwitserse logistieke groep DSV Panalpina schrapt onder druk van de coronacrisis nog eens 3000 banen. Dat aantal komt bovenop de 3000 arbeidsplaatsen die vervallen als gevolg van de integratie van DSV en het vorig jaar overgenomen Panalpina.
 
 
 
#
 
Niek Stam wil voorzitter van vakcentrale FNV worden
 
Bestuurder Niek Stam van vakbond FNV Havens stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de overkoepelende FNV, Nederlands grootste vakcentrale.
 
 
 
#
 
HMM heeft met containerschip van bijna 24.000 teu nu de grootste
 
De Zuid-Koreaanse rederij HMM bezit het grootste containerschip ter wereld. De megacarrier ‘HMM Algeciras’ met een capaciteit van 23.964 teu werd donderdag in het bijzijn van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in op de werf van Daewoo in Geoje gedoopt.
 
 
 
(advertentie)
#  
Uw partner in de haven: GMB Haven & industrie
 

We begrijpen de dynamiek van de logistieke wereld. Zo hebben we honderden hectaren aan zwaarbelaste terreinen, robuuste betonconstructies, loodsen en windmolenfundaties gerealiseerd.


Meer weten?
 
 
 
 
POPULAIR
 
#
 
PostNL en CB zetten joint venture op voor zorglogistiek
 
PostNL en logistiek dienstverlener CB gaan de marketing- en verkoopactiviteiten op het gebied van de zorglogistiek vanaf juli van dit jaar jaar bundelen in een nieuwe joint venture, CB Healthcare. Daarbij neemt het post- en pakketbedrijf een belang van 40% in het nieuwe bedrijf en krijgt het voormalige Centraal Boekhuis de overige 60% van de...
 
 
 
#
 
COO Ronald Paul vertrekt na 35 jaar bij Havenbedrijf Rotterdam
 
Ronald Paul, chief operating officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam, legt zijn functie in september na acht jaar neer. Dat heeft het havenbedrijf donderdag bekendgemaakt. Na ruim 35 jaar neemt hij aan het einde van de zomer afscheid van de Rotterdamse haven.
 
 
 
#
 
CLdN breidt Ierland-dienst fors uit ondanks coronacrisis
 
CLdN breidt zijn ro/ro-diensten op Ierland verder uit, ondanks de coronacrisis. Dat meldde het bedrijf onlangs. De shortsearederij begint een nieuwe dienst vanuit Zeebrugge op de Ierse stad Cork en verhoogt tegelijkertijd de frequentie van de reeds bestaande dienst tussen Zeebrugge en Dublin.
 
 
 
#
 
NT webinar – Wat zijn de gevolgen van corona voor het havengebied Zwolle?
 
Wat betekent de coronacrisis voor Port of Zwolle en de logistieke hotspot rond het havengebied? Daarover organiseert Nieuwsblad Transport op donderdag 7 mei om 11.00 uur een webinar.
 
 
 
#
 
Nederlandse chauffeur wil helpen na ongeluk en wordt doodgereden
 
Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is dinsdag in Duitsland om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval. Het betreft een 58-jarige Rotterdammer die werkzaam was bij een transportbedrijf uit Middelharnis.
 
 
 
#
 
Terminal in New York bijt in het stof: Maersk mag vertrekken
 
Maersk heeft toestemming gekregen om de samenwerking met terminaloperator Global Container Terminals (GCT) in de VS op te zeggen en alle operaties naar de eigen concurrerende terminal te verplaatsen. Tevergeefs probeerde GCT via een gang naar de rechter het vertrek van Maersk te blokkeren.
 
 
 
#
 
‘Niet elke vervoerder kan toiletpapier gaan rijden’
 
Never waste a good crisis’, vooral als er straks logistieke bedrijven voor een appel en een ei kunnen worden opgekocht na deze coronacrisis. Volgens adviseur Klaus-Peter Jung van het Duitse Miebach Consulting valt het met de koophonger bij grote logistieke bedrijven wel mee en staat niemand in de rij om branchegenoten op te slokken. Grote...
 
 
 
#
 
Logistiek puzzelwerk na coronavirus
 
De ongrijpbaarheid waarmee het coronavirus wereldwijd patiënten, artsen en virologen doet duizelen, maakt de ziekteverwekker ook voor de logistiek tot een gluiperige vijand. Een kleine troost voor logistieke deskundigen: bedrijven kunnen deze nieuwe ervaring gebruiken om zich goed te wapenen tegen een volgende grote crisis.
 
 
#
 
Autonome trekkers op Thaise terminal, straks ook op CER?
 
Hutchison Ports introduceert op zijn Terminal D in de Thaise haven Laem Chabang autonome terminaltrekkers. Daarmee is de 77 hectare grote terminal een van de eerste in de wereld die met dit concept gaat werken.
 
 
 
#
 
Stijging aantal failliete wegtransporteurs zet door in eerste kwartaal 2020
 
De toename van het aantal failliete wegvervoerders heeft doorgezet in het eerste kwartaal van dit jaar. Tussen begin januari en eind maart gingen 26 transporteurs op de fles, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Het is voor het vierde kwartaal op rij dat het aantal bankroetgevallen is toegenomen.
 
 
 
#
 
Corona: krijgen we een scherpe V of een brede U?
 
Wordt het een scherpe V of een brede U? Dat is volgens de sprekers op het NT-webinar van 24 april over de impact van de coronacrisis op de Rotterdamse de cruciale vraag. Bij een V in de grafieken blijft de economische impact beperkt tot een diepe maar kortstondige dip, bij een brede U komen we...
 
 
 
#
 
Politie doorziet truc met klooncontainer van Nederlandse drugsbende
 
Het moest er een keer van komen. Na het gekloonde schaap (Dolly, voor wie het vergeten was) en de gekloonde bulldog (Pipo de kloon) is er nu ook de gekloonde container. Over ‘out of the box’ gesproken.
 
 
 
#
 
Profiteren van de NOW-regeling via strategisch gedrag
 
Inmiddels hebben ruim 100.000 bedrijven een beroep gedaan op de NOW-regeling vanwege de coronacrisis. Strategisch gedrag om zoveel mogelijk overheidsgeld binnen te slepen ligt op de loer. Vooral met de berekening van het omzetverlies is te sturen, vertelt Babet Leenders, specialist arbeidsrecht bij Blue Legal advocaten. Bedrijven krijgen namelijk een subsidie van maximaal 90% op...
 
 
#
 
Kijk het webinar terug: Corona-update met Kramer, Deltalinqs en Aon
 
Aan het begin van het jaar leek 2020 nog een topjaar te worden, maar sinds de corona-uitbraak is alles anders. Wat zijn de gevolgen voor de havensector, wat kunnen we doen? Tot voor kort ontsprongen de havens als cruciale sector voor de Nederlandse economie de dans nog enigszins, maar duidelijk is dat de klap in...
 
 
 
#
 
‘Omzet expediteurs keldert in april met 30 tot 50%’
 
De omzetdaling in de mondiale expeditiesector bereikt in de maand april waarschijnlijk het dal met een min van 30 tot 50% ten opzichte van vorig jaar. Daarna is een voorzichtig herstel mogelijk.
 
 
 
#
 
Sanering havengronden drukt winst havenbedrijf Amsterdam
 
Het nettoresultaat van Havenbedrijf Amsterdam daalde in 2019 met 10% naar 61,4 miljoen euro door een extra voorziening (6,2 miljoen euro), die grotendeels ging naar de sanering van haventerreinen voor toekomstige woningbouw. De omzet nam daarentegen met 7,6% stevig toe naar 169,4 miljoen, door stijgende inkomsten uit havengelden en huren.
 
 
 
#
 
Schiphol zet vrachtpool in de ijskast
 
Er komt voor het komend winterseizoen geen aparte pool voor vrachtvluchten op Schiphol. De onderliggende capaciteitsdeclaratie door de luchthaven is met het oog op het sterk dalende aantal passagiersvluchten van meer dan 90% op de luchthaven door de coronacrisis overbodig geworden.
 
 
 
#
 
RWG ontvangt ‘s werelds grootste containerkranen
 
Rotterdam World Gateway op de Maasvlakte heeft twee nieuwe kadekranen in ontvangst genomen. Het zijn de allergrootste in hun soort.
 
 
 
 
POLL
 
  Verladers blijven kiezen voor offshoring, ook na corona.  
 
 
stem Ja, prijs blijft bepalend.
stem Ja, je kunt de productielocaties niet zomaar wijzigen.
stem Nee, de consument gaat lokale productie steeds belangrijker vinden.
stem Nee, nu blijkt dat offshoring extra risico oplevert.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam