NAVIGO-museum veilige haven van rust voor de bezoeker.
Vissersverhalen

Reserveer je bezoek!

In deze vreemde tijden wil NAVIGO-museum een veilige haven van rust zijn voor de bezoeker. De belangrijkste maatregel om in acht te nemen, is dat je je bezoek vooraf online moet reserveren. Vanaf 4 juli is het museum van dinsdag t.e.m. zondag open van 14.00 tot 18.00 uur. Maandag is de wekelijkse sluitingsdag.  
Het museumteam zorgt voor een propere omgeving en richt het bezoek zo in dat je zo weinig mogelijk anderen kruist. Je kunt je handen desinfecteren met handgel. Aan de bezoeker vragen de museumteams om enkele afspraken na te komen, deze kun je nalezen op onze website. 

Openluchtexpo: potvis Valentijn centrale gast op het museumplein!

Deze zomer brengt illustratrice Penelope Deltour potvis Valentijn tot leven op de grote raampartijen bij het binnenplein van NAVIGO-museum. Ontdek fascinerende potvisweetjes en het volledige verhaal van Valentijn van Sint André!
Dit moet ik zien! 

Scheep samen in voor de nieuwe familiezoektocht!

Ahoi zeevaarder! Stekker en Sterre gaan op zeereis. Jij vaart toch ook mee? Haal je zeemansboekje boven en ga op avontuur doorheen het NAVIGO-museum. Gratis en coronaproof bovendien! 
Wij schepen in! 

Cinema NAVIGO: filmcollectie in de kijker! 

Met Cinema NAVIGO boden we in volle lockdown-periode een virtueel alternatief voor een museumbezoek. Een duik in de filmcollectie van ons museum leidde ons van de visgronden van de Barentszzee naar de wateren van Congo, van ‘netjes leggen’ op de Belgische stranden naar haring verwerken aan de Britse Oostkust, van kabeljauw uit IJsland naar gerookte sprotjes uit Nieuwpoort, en nog zoveel meer.

Ondertussen mogen we ‘ons kot’ alweer meer verlaten, en opende het museum opnieuw de deuren, maar deze filmpjes blijven het ontdekken waard. Heb jij dus zin gekregen om al deze avonturen te (her)bekijken? Alle afleveringen van Cinema NAVIGO kun je via de website ontdekken! 

Cursus netten breien

Ben je zelf (strand)visser en kent het breien en repareren van netten toch best nog wat geheimen voor jou? Schrijf je dan nu in voor deze reeks van 8 donderdagavonden in het najaar! De lesgever is Chris Vermote, paardenvisser. 
Ik doe mee! 

Museumpas ook in NAVIGO-museum!

Vakantie in eigen land, dan staan er toch al enkele museumbezoeken gepland?! Met de Museumpas bezoek je meer dan 170 musea in België! Verwen jezelf, of geef hem cadeau aan iemand die het verdient!
Deze wil ik ook! 

Uit met je klas! 

In Koksijde zijn we trots op ons grote educatieve aanbod! In de ‘Uit met je klas’-brochure lees je het aanbod van alle partners. Ook bij ons kun je al reserveren voor het volgende schooljaar.
Duim mee voor een veilige start van schooljaar 2020-2021!
©Navigo - Nationaal Visserijmuseum - Volg ons op Facebook en Instagram