Succesvolle samenwerking POM West-Vlaanderen

Het enthousiaste POM-VIL-team heeft de voorbije maanden niet stilgezeten.

Maar liefst 34 West-Vlaamse bedrijven reageerden al op onze oproep. Met 11 lopende business cases werpt onze samenwerking zonder meer zijn eerste vruchten af. Werkt u in een bedrijf in West-Vlaanderen en wilt u gratis uw multimodale alternatieven in kaart laten brengen?

Contacteer willy.dedecker@vil.be of barbara.peene@pomwvl.be

Nachtopening PSA terminals in Antwerpse haven opnieuw verlengd

PSA heeft recent beslist om het proefproject voor nachtbehandeling van containers op de Europa Terminal en de Noordzee Terminal met 5 maanden te verlengen, tot en met 31 december 2020. Goed nieuws, want na de verkeersluwe Corona lockdown en een kalme zomerperiode zal het gevoelig drukker worden op onze wegen en in het bijzonder rond Antwerpen, nu de Oosterweel werken op kruissnelheid komen.

Wenst u hierover meer informatie? Contacteer peter.lagey@vil.be

Multimodaal.Vlaanderen is relevante stakeholder

In drie jaar tijd bereikte het adviespunt ruim 800 Vlaamse bedrijven en werd het team meermaals geconsulteerd als klankbord, facilitator of partner. 

Met inmiddels meer dan 750 volgers op LinkedIn is Multimodaal.Vlaanderen een relevante partner voor bedrijven én andere stakeholders die zich inzetten voor duurzaam goederenvervoer.

 

Resultaten Trailer on Barge Shuttle

Met het project ‘Trailer on Barge Shuttle’ heeft VIL een innovatief alternatief onderzocht voor congestiegevoelige regio’s door lege en/of geladen trailers via binnenschip te shuttelen over relatief korte afstanden binnen Vlaanderen.

Multimodaal.Vlaanderen volgde het project met grote interesse gezien dit concept op termijn nieuwe opportuniteiten voor modal shift naar binnenvaart kan creëren.

Benieuwd naar het potentieel van dit innovatief concept? Ontdek het hier.

Datumprikkers

maandag 23 november 2020