AMUZ wenst u een gelukkig 2021

Hoopvol en verbonden vooruitkijken naar 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe concertreeks. De digitale concerten die AMUZ in het najaar aanbood, krijgen een vervolg. In december kon u reeds het nieuwe Belgische vocale ensemble Air4Six horen. Olga Pashchenko & il Gardellino voerden twee pianoconcerten van W.A. Mozart uit. Deze concerten zijn alledrie nog even online beschikbaar op www.amuz.be. Uw kans om (nogmaals) te genieten! We kregen heel veel lovende reacties over de prestaties van de muzikanten. En wie weet vond u het ook wel fijn om AMUZ eens vanuit een ander perspectief te bewonderen? 

Dankzij de gulle giften van vele muziekliefhebbers en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting kunnen we nog meer muziek tot in uw woonkamer brengen. Helemaal in de lijn van onze missie kiezen we voor jong, aanstormend toptalent dat zowel in binnen- en buitenland hoge ogen gooit. Als concerthuis hebben we immers de cruciale taak om jonge artiesten te introduceren binnen de internationale (oude)muziekscene. Jonge muzikanten die aan het begin van hun carrière staan, zagen helaas tal van (podium)kansen wegvallen als gevolg van COVID-19. We zijn dan ook verheugd dat we hen deze mogelijkheid nú kunnen aanbieden. 

De komende weken stellen we u graag voor aan onder anderen Mario Sarrechia (klavecimbel), Korneel Van Neste (contratenor) & Justin Glaie (luit), Deborah Cachet (sopraan), Bart Naessens (klavecimbel) & Edouard Catalan (cello), Adriaan Lauwers (teorbe & barokgitaar), Beniamino Paganini (klavecimbel) & Nele Vertommen (hobo), Lies Wyers (viola da gamba) & Pieter Vandeveire (viola da gamba). Beginnende artiesten die zich stuk voor stuk binnen de Historically Informed Performance lieten opmerken door hun enorme dynamiek. 

We zijn niet alleen blij om voor deze jonge mensen een verschil te kunnen maken, we zijn even verheugd dat we deze concerten in ons huis konden opnemen, conform de huidige veiligheidsmaatregelen. AMUZ blijft dus ook nu een muzikaal zenuwcentrum. We nemen u met deze concertopnames ook in 2021 maar al te graag even mee vanuit uw huiskamer, naar AMUZ. 
Praktisch

Concert zonder publiek, opgenomen in AMUZ

Zaterdag 16 januari, vanaf 10 uur: Beniamino Paganini & Nele Vertommen 
Zaterdag 23 januari, vanaf 10 uur: Korneel Van Neste & Justin Glaie 
Zaterdag 30 januari, vanaf 10 uur: Mario Sarrechia 
Zaterdag 6 februari, vanaf 10 uur: Adriaan Lauwers 
Zaterdag 13 februari, vanaf 10 uur: Lies Wyers & Pieter Vandeveire 
Zaterdag 20 februari, vanaf 10 uur: Deborah Cachet, Bart Naessens & Edouard Catalan 


Online te bekijken op www.amuz.be 

Steunfonds jonge Belgische artiesten

Het blijft nog steeds mogelijk om te doneren aan ons Steunfonds voor Belgische artiesten.  Dankzij uw giften hebben we alvast 6 digitale concerten gepland, maar we hopen nog veel meer muzikanten te kunnen ondersteunen.

Giften vanaf € 40 die worden overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45%. Naar aanleiding van de COVID-19-crisis heeft de federale regering de fiscale aftrek verhoogd naar 60% van het geschonken bedrag en dit voor giften die worden gedaan in het jaar 2020.
Steunfonds: meer lezen
Copyright © 2020 AMUZ, All rights reserved. Foto's: Johan Beckers © bakuro.be
AMUZ - Kammenstraat 81 - 2000 Antwerpen - www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | tickets@amuz.be