VAREN Nieuwsbrief maart 2020

HISWA Amsterdam Boat Show, vandaag van start.

Van boten tot (outdoor)kleding
HISWA 2020 heeft wederom een breed aanbod aan deelnemers op het gebied van watersport en -lifestyle. Van boten en buitenboordmotoren tot bootkussens en kleding. Alles voor een perfecte voorbereiding op jouw vaarseizoen.

Boordevol activiteitenprogramma
Met o.a. de ervaringen van Mark Slats, tips voor het kopen van een sloep bij Expeditie Sloep, Pip Hare via livestream over de Vendee Globe 2020, journalist Hans Steketee bespreekt de verdwijning van De Warnow, Andries Bik over zijn avonturen op de Middellandse zee en Werner Toonk zeilde naar Nieuw-Zeeland.

Nieuwe producten & primeurs
Verschillende wereld- en Nederlandse en Belgische primeurs zijn te bewonderen tijdens HISWA 2020, waaronder de Saffier SE 27 Leisure, Antaris X, Domani E35, Prestige 420, Noordzeekotter 35, The Next (electro), de bestuurbare reddingsboei van USafe en nog veel meer!

HISWA Future
Bij HISWA Future kun je de genomineerden voor de HISWA Hebbeding alsook het Product van het Jaar bekijken. Verder is er aandacht voor zonne-energie, zijn er twee Solar boten aanwezig en zal er ook hier aandacht zijn voor elektrisch varen. Zo is onder andere Besla aanwezig met hun Elektrosloep Besla 715 en is 10XL van de partij met hun 6-meter lange 3D-geprinte boot van gerecycled kunststof.

Koop je toegangskaarten voordeliger online:

 

Tickets

Opendeurdagen bij Marina Yachting Center

De open deur dagen bij Marina Yachting Center zien er dit jaar iets anders uit want voor het eerst is er de nieuwe Fountaine Pajot zeilcatamaran (Astrea 42) te zien. Daarnaast kan je maar liefst 18! Jeanneau motor- en zeiljachten (modellen 2020) bekijken, dit alles in en rond de haven. In de showroom zie je dan weer alle nieuws van Raymarine, Mastervolt, Lankhorst Taselaar, Harken, Ronstan, Spinlock en Blue Performance, dat met steeds een deskundige uitleg.  Voor een actuele lijst met deelnemende boten klik hieronder op 'Info'.
Iemand van International Paints is het hele weekend aanwezig om alle vragen te beantwoorden over antifouling, verven en lakken.
Naar jaarlijkse traditie kunt u er genieten van een verse Oostendse vissoep en een lekker glas Loire wijn.


Afspraak op 21 en 22 maart 2020, telkens van 10.00 tot 18.00u.

Info

Opendeurdagen bij Brugge Marine Center

De deuren van de toonzalen in Brugge staan open op 21 en 22 maart. Het team van Brugge Marine Center staat klaar voor alle info te verschaffen over het gamma boten, motoren en trailers. Veel nieuwe modellen zijn er te zien met effectief testen op het water. Ideaal dus om merken als Capelli, Salpa, Osprey, Technohull, Highfield, Solemar, Agapi en Zodiac met elkaar te vergelijken.
Naast de boten is er een Garmin corner waar je kan leren werken met de nieuwste modellen.

Wanneer: 21 en 22 maart, telkens van 10.00 tot 18.00u.

Info
© Damian Davila

Eneco Beach Cup - grote strandschoonmaak

Al meer dan tien jaar is het een vaste afspraak voor velen: tijdens de eerste zondag van de lente - dit jaar op 22 maart 2020 - spreken surfers, zeilers, familie -en vriendengroepjes of collega's samen af op het strand tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Met in de hand: een vuilniszak. Negentien Belgische en twee Nederlandse surfclubs- met Zeebrugge als hoofdlocatie dit jaar - bundelen opnieuw de krachten en organiseren hun grote jaarlijkse strandschoonmaak Onder andere ultraloper Karel Sabbe en North Sea Chef Willem Hiele roepen op om mee te komen opruimen op 22 maart, maar tegelijkertijd is het ook een noodkreet. Vorig jaar - tijdens de tiende editie van Eneco Clean Beach Cup - ruimden 7.500 surfers en deelnemers maar liefst 11,5 ton strandafval op over een afstand van 76,5 kilometer. Cijfers om van te duizelen. Bekende ultraloper Karel Sabbe loopt al ploggend de hele kustlijn af & North Sea Chef Willem Hiele ruilt zijn surfplank in voor een vuilniszak.

Info en inschrijven

Thema-avonden VVW Toervaren

In de komende weken kunt u bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport terecht voor een aantal interessante thema-avonden. Onder begeleiding van enkele deskundigen in elk hun eigen vakgebied leert u werken met AIS, digitale kaarten en varen op getijdenwater. U komt ook alles te weten over de nieuwe reglementering en de verplichte uitrusting.
De agenda voor de eerstvolgende avonden ziet er als volgt uit:
- 13 maart: PC elektronische kaarten en AIS
- 03 april: Varen op getijden en vaarplanning
- 05 april: FOD met de nieuwe reglementeringen en toepassingen

Info en inschrijven
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Instagram
Instagram

VAREN verschijnt 10 keer per jaar en is het meest gelezen watersportmagazine van Belgie. Geen abonnement? Neem een proefabonnement van 3 maand voor slechts 12,50 euro - klik hier

Copyright © 2020 Aquamedia NV, Alle rechten voorbehouden.

Onze contactgegevens:
Aquamedia NV
Vrijheidslaan 4
Gent 9000
Belgium