NV Chart App

Eckernförde, 26.5.2020

NV Charts brengt een geüpgrade NV Charts App-versie uit met nieuwe functies voor alle watersporters. De app biedt nu nog meer mogelijkheden om uw ervaringen op het water te delen en om uitstekende ankerplaatsen en jachthaveninformatie te vinden - ook online in de browser en met nieuwe auto-routing-functie.

Community Layer · Search Function· Auto-Routing · Web App


Naast verbeterde gebruikersvriendelijkheid, richt de update zich op de uitwisseling van ervaringen tussen gebruikers. Ondersteund door de collectieve ervaringen van de gemeenschap, is de NV Charts-app voor maritieme navigatie altijd up-to-date en biedt gebruikers informatie die verder gaat dan watersport.
Jeppe Scheidt, app ontwikkelaar en zeiler zegt over de app:„Met de NV Charts App hebben we allemaal de mogelijkheid om onze ervaringen op het water te delen en samen de zeil- en watersportbelevenis nog spannender te maken."

Community Layer
De meest recente informatie is essentieel om veilig over het water te navigeren. Met de nieuwe versie van de NV Charts App 2020 is er nu de mogelijkheid om deel uit te maken van de chart community. Gebruikers kunnen nu havens, ankerplaatsen en navigatiewaarschuwingen markeren als Nuttige Plaatsen (POI) in de digitale zeekaart en ook interessante plaatsen buiten de navigatie toevoegen, zoals restaurants of bezienswaardigheden met afbeeldingen, en deze delen met en als gemeenschap. Anderen kunnen direct reageren met opmerkingen. De inhoud, die continu wordt ondersteund door de redactie, kan direct worden gedownload om offline beschikbaar te zijn en is uniek goed geïntegreerd in de navigatie aan boord met behulp van de NV Charts-app.

Zoek Functie
Om alle informatie gemakkelijk toegankelijk te maken, hebben we een nieuwe zoekfunctie toegevoegd: In de NV Charts-app kunnen gebruikers de omgeving verkennen en direct zoeken naar plaatsnamen en ankerplaatsen, havens, opritten, waypoints, kranen, tankstations, navigatie waarschuwingen of getijdenstations. Daarnaast is er een auto-routing-functie geïntegreerd waarmee gebruikers rechtstreeks naar hun bestemming kunnen navigeren.

Auto-Routing
Auto Routing verbetert de gebruikerservaring in de NV Charts-app en maakt eenvoudige routeplanning mogelijk, rekening houdend met de scheepsgegevens. De NV Charts App biedt hier veel flexibiliteit. Het is mogelijk om bestemmingen toe te voegen of individuele secties handmatig te routeren. Waypoints kunnen ook eenvoudig via de coördinaten naar de papieren kaart worden overgebracht of omgekeerd. Dit is natuurlijk voor de veiligheid, maar oefent ook alle praktische navigatiemethoden uit. Tegelijkertijd is het een goede manier om de route opnieuw in detail te bekijken en met iedereen aan boord te bespreken.

De auto-routing functie is momenteel beschikbaar voor de gebieden rond Nederland, Duitsland en Denemarken, maar binnenkort volgen nog veel meer regio's.


NV Charts Web App free online nautical charts

Geniet gratis van de NV Charts nautische kaarten app online in uw browser - voor het plannen van een cruise of het verkennen van een nieuw zeegebied inclusief een online haven- en jachthavengids. Door te registreren voor de gratis NV Charts Online Web App, kunnen alle gegevens ook gemakkelijk worden gesynchroniseerd op mobiele apparaten en kan de navigatie aan boord onmiddellijk worden gestart met hetzelfde kaartbeeld en intuïtieve bediening. Alle community-laaginformatie met havens, ankerplaatsen, navigatiehints, foto's, winkels en bezienswaardigheden wordt direct online weergegeven in de NV Charts-app en informatie kan ook worden toegevoegd of becommentarieerd en later worden gebruikt voor offline navigatie. Favoriete havens en ankerplaatsen kunnen eenvoudig vanuit de app worden gedeeld via een link om de reisplanning beter te coördineren met iedereen aan boord - een opwindende functie, vooral in deze tijden.

Andere hoogtepunten

✔ In-app aankopen van digitale zeekaarten
✔ Vectorkaarten voor de Oostzee
✔ Real-time stromingen in de Noordzee en de Oostzee
✔ Getijdenvoorspelling en online weer
✔ Continue updates
✔ NMEA-ondersteuning voor wind en echosounder
✔ AIS-verbinding incl. AIS SART MOB-ondersteuning
✔ Synchronisatie met andere apparaten + bestands export

## Systeemvereisten van deze versie
## IOS-Versie 13
## Android-versie 7.0+
## Windows 10, 8
## Mac OSX 10.13 10.14 10.15 (huidige versien)

Met de AIS functie in de NV Charts App kun je AIS signalen in realtime in de gaten houden. U kunt een Wlan AIS-ontvanger verbinden met de NV-kaarten en de app geeft AIS Klasse A- en B-signalen en navigatiehulpmiddelen (ATON) weer, evenals MOB AIS SART-transponder-noodzenders, direct in de digitale kaart in realtime en het verkeer situatie kan beter worden beoordeeld. 

De NV Charts App version 2020 is nu verkrijgbaar in watersportwinkels en bij nvcharts.com/app

Clever atlas format and modern digital navigation


De NV Chart Group GmbH distribueert nautische kaartensets in het moderne atlasformaat, wat onze klanten op boten en jachten veel voordelen biedt. Watersporters waarderen het compacte formaat in een doorzichtige plastic hoes die beschermt tegen vocht. De binding als atlas geeft de kaarten een vaste volgorde en maakt het mogelijk om sneller te oriënteren. De presentatie is gebaseerd op de IHO-normen en is geoptimaliseerd voor de pleziervaartmarkt.

De NV Verlag / NV Charts bieden watersportliefhebbers kaarten van de Oostzee en de Noordzee, de Middellandse Zee en de Caraïben. Niet alleen als papieren kaarten in atlas formaat, maar ook als digitale zeekaarten in de NV Charts App.

Degenen die al de verplichte up-to-date papieren kaarten aan boord hebben, kunnen de kaarten ook kopen als in-app-aankoop jaarabonnement en de actuele updates van de zeekaarten direct in de app hebben. Als u nieuwsgierig bent, kunt u meer informatie krijgen over de nieuwe NV Charts marine navigatio-app op de website www.nvcharts.com/app en kunt u alvast de gratis online nautische kaartvoorbeeld gebruiken voor uw planning van uw volgende reis. De app NV Charts nautische kaarten is beschikbaar voor iOS, Android, Windows en Mac, maar ook online in de browser in de respectievelijke winkels of direct op de website
Cartografie van Europa's toonaangevende fabrikant van zeekaarten voor recreatie www.nvcharts.com/app.

Cartografie van Europa's toonaangevende fabrikant van zeekaarten voor recreatie


NV Chart Group GmbH, gevestigd in Eckernförde, is een familiebedrijf voor de productie en verkoop van nautische kaarten, plezierbootkaarten en digitale cartografie voor watersporters.

 

NV Chart Group GmbH
Carlshöhe 75
24340 Eckernförde
Germany

+49 (0)4351 86099 0
info@nvcharts.com